اگر برای شما هم سوال است که چرا باید از کامپوزیت به جای آهن و سایر فلزات استفاده کنیم، مزایای استفاده از محصولات کامپوزیتی را به صورت خلاصه در ادامه این مطلب بیان کرده ایم.
کامپوزیت وزن بسیار سبک تری دارد! جالب است بدانید که کامپوزیت 75 درصد سبک تر از فلزات و 35% سبک تر ازآلومینیوم است! این سبکی به ایمنی بالاتر و وزن کمتر کل سازه شما خواهد انجامید.
یکی از مزایای استفاده از محصولات کامپوزیتی استحکام بسیار بالای آنهاست. نسبت استحکام به وزن کامپوزیت بالاتر از فولاد، آلومینیوم، چوب و بتن است! اگر نیاز به یک سازه مستحکم و باکیفیت دارید استفاده از کامپوزیت را نباید از یاد ببرید.
کامپوزیت در برابر خوردگی و طیف گسترده ای از مواد شیمیایی از جمله آب شیرین، آب نمک و مواد شیمیایی و اشعه فرابنفش خورشید مقاوم است. این ویژگی خیال شما را بابت عدم تغییر شکل ظاهری و از دست رفتن استحکام راحت می کند.همچنین در برابر آسیب حشرات و حیوانات موذی نیز مقاوم می باشد. همچنین کامپوزیت مانند فلز زنگ نمی زند و مانند چوب نمی پوسد و در شرایط محیطی مختلف مقاومت می کنند. به همین دلیل اگر در جای پررطوبتی هستید قطعا کامپوزیت بهترین گزینه برای شماست! کامپوزیت ها امکان استفاده در شرایط غوطه وری در آب به صورت دراز مدت را نیز دارند.
استفاده از کامپوزیت اقتصادی است و قطعات فایبر گلاس قیمت مناسبی دارند. همچنین هزینه نصب و هزینه کارگری و هزینه حمل و نقل و هزینه تعمیر نیز در استفاده از کامپوزیت کمتر می باشد. همچنین کامپوزیت ها طول عمر بالا دارند و احتیاج به نگه داری ندارند. به رنگ آمیزی و تعمیرهای دوره ای در دراز مدت احتیاجی ندارند. رنگ های مخصوص در پروسه تولید اضافه شده و محصولات تولیدی خود رنگ می باشد و همچنین تولید سطوح رنگی خاص همانند طرح چوب مقدور می باشد و نیز رنگ آمیزی پوششی مجدد با کیفیت سطحی ایده ال هم امکان پذیر می باشد.
کامپوزیت سرعت نصب بالایی دارد و تجهیزات کمتری برای نصب کامپوزیت مورد نیاز است. کامپوزیت را می توان با استفاده از ابزارآلات متداول (سنگ فرز و مته الماسه) برشکاری و سوراخکاری نمود و اتصالات با پیچ و مهره، پرچ می باشد (استفاده از چسب های اپوکسی نیز باعث بهبود چسبندگی و اتصال می شود)در کامپوزیت هر جنبه کلیدی مربوط به طراحی پروفیل را می توان به راحتی سفارشی کرد(مانند ابعاد و ظاهر، ضخامت، مواد اولیه، رنگ، ویژگی ها و مشخصات فیزیکی- مکانیکی)
کامپوزیت ها عایق الکتریکی (ضریب دی الکتریکی بالا-آنتی استاتیک) و عایق حرارتی (ضریب هدایت گرمایی پایین) می باشند و عدم جرقه زنی از ویژگی های این مواد می باشد. همچنین امکان سفارشی سازی جهت ایجاد خاصیت ضد آتش امکان پذیر می باشد. به طور کلی کامپوزیت ها در برابر آتش مقاوم هستند و ساختار و ابعاد کامپوزیت ها در نوسانات دمایی ثابت می ماند (ضریب انبساط حرارتی پایین)
همچنین کامپوزیت ها از لحاظ عبور امواج محیطی شفاف می باشد و در حین عبور امواج باعث اتلاف نمی شود. با توجه به ساختار تشکیل دهنده قطعات کامپوزیتی، در مقابل ضربه مقاوم می باشند و نیروی ضربه در کل قطعه توزیع شده و برخلاف فلزات تغییر شکل دائمی در مقابل ضربه ندارد.
همچنین در ادامه جدول مقایسه خواص متریال کامپوزیتی با مصالح سنتی (آهن،آلومینیوم، چوب و پلاستیک) برای کسب اطلاع بیشتر شما عزیزان آورده شده است. جهت مطالعه بیشتر در مورد مزایای استفاده از محصولات کامپوزیتی به زبان اصلی نیز میتوانید همینجا کلیک کنید.
توجه 1: اقلام PVC موجود در بازار صرفا از یک ماده پلیمری ساخته شده اند و از لحاظ خواص مکانیکی، دوام و مقاومت در محیط های مختلف با اجناس کامپوزیتی قابل رقابت نمی باشند.
توجه 2: فلزات پوشش داده شده با گالوانیزه (گرم و سرد) در مقابل خوردگی دچار ضعف می باشند. پوشش اعمال شده گالوانیزه بر روی فلزات ضخامت پایینی (زیر 80 میکرون) دارد و در صورتی که پوشش اعمال شده دچار خراش، ضربه و… گردد، خوردگی و زنگ ردگی از همان قسمت شروع شده و کل سازه فلزی را به مرور در گیر می نماید.

مقایسه نمودار تنش کرنش کامپوزیت، فلز، آلومینیوم
[…] […]
[…] شاید شما هم جزو آن دسته از افراد باشید باشید که صرفا نام “کامپوزیت” را شنیده اید و برایتان سوال باشد که کامپوزیت چیست؟ و یا کامپوزیت چه فرقی با فلزات دارد و چرا باید از کامپوزیت استفاده کنیم؟ […]